Appelsinoverraskelse

  

Denne dessert var vist nærmest min hofdessert, da jeg var teenager, og nu har jeg prøvet at lave den igen her mange år efter, og den holder stadig.

Ingredienser til 4 personer:
4 store økologiske appelsiner
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g flormelis
lidt revet appelsinskal
2½ dl piskefløde

Skær ganske lidt af bunden på appelsinerne, så de kan stå uden at vælte.
Skær toppen af appelsinerne og gem dem som låg.
Skær rundt langs appelsinkødet med en skarp kniv og skrab indholdet ud med en ske.
Lav appelsinjuice af appelsinkødet evt. i en juicer ellers giv den gas med en stavblender.
Pisk æggeblommer og flormelis sammen i flere minutter til det bliver hvidt.
Riv forsigtigt lidt appelsinskal i blandingen, uden at ødelægge den udvalgte appelsin.
Tilsæt appelsinjuicen og pisk igen til det bliver en ensartet masse.
Pisk fløden til skum og vend forsigtigt denne i.
Fyld appelsinerne med blandingen og læg låg på.
Overskuddet hældes i en bøtte – så der er til, hvis man kan klemme lidt mere ned.
Fryses i mindst 4 timer.
Tages ud ca. 20 minutter før den skal spises.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *