Små stakkels riddere


French toast, stakkels eller arme riddere eller hvad de nu bliver kaldt, er et lækkert sødt tilbehør til en brunch.
Hvis de skal spises alene, bør man nok overveje at fordoble opskriften.
Husk tålmodighed er opskriften på succesfulde riddere.  Jeg starter altid med disse, når jeg laver brunch, så de kan få god tid ved middel varme.

Ingredienser til 4 pers.:
2 spsk smør
2 æg
2 tsk kanel
1 spsk rørsukker
1 dl mælk (gerne sødmælk)
1 smule friskkværnet peber
4 skiver lyst brød (gerne daggammelt)
lidt ekstra sukker
Tilbehør:
friske bær
ahornsirup
evt. en klat cremefraiche og hakkede nødder

Pisk æggene luftige og rør dem sammen med kanel, sukker, mælk og ganske lidt peber.
Opvarm en pande, smelt smørret herpå og skru ned til middel varme.
Dyp brødene én af gangen i æggeblandingen, tæl til 10 og steg dem på panden til gyldne og sprøde.
Skru endelig ikke op for varmen.
Når de er færdige, halveres de, så man får 8 små trekanter, 2 stk. til hver. Drys med lidt sukker.
Lad dem stå på køkkenbordet et par minutter (ikke længere), så bliver de endnu mere sprøde. Dryp lidt ahornsirup udover og top med lidt friske bær og evt. en klat cremefraiche og hakkede nødder.

Lyt til disse “Søndag morgen stemning” sange på Spotify

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *