Farfalle a la Fakta


Man kunne på et tidspunkt købe en virkelig lækker færdigret på frost i Fakta, der hedder Farfalle (ligesom pastatypen). Man kan stadig købe den, men det er ikke helt den samme, og den smager ikke så fantastisk, som den plejer, så derfor besluttede jeg mig for at genskabe den, og det er lykkedes mig rigtig godt, hvis jeg selv skal sige det.

4 personer:
300 g farfalle (eller sløjfer)
1 pose babyspinat (75 g)
1 løg
1 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 spsk olivenolie
300 g skinke i små tern
2 dl madlavningsfløde 18%
50 g ost i små tern
salt og friskkværnet peber

Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Skyl spinaten og lad den dryppe af.
Pil og hak løgene.
Vask peberfrugterne og skær dem i mindre strimler.
Varm ½ spsk olie op på en pande.
Svits løg og peberfrugt et par minutter.
Tilsæt skinketern og svits videre et par minutter.
Varm ½ spsk olie op i en gryde og kom spinaten på.
Når al spinaten er faldet sammen, tilsættes grøntsagerne og skinken.
Fløden hældes ved og retten koges lidt ind.
Tilsæt den afdryppede pasta og osteternene.
Smag til med salt og peber.

11 meninger om “Farfalle a la Fakta”

  1. Haha….forstår 100% hvad du mener!
    Vi prøver dit forslag inden længe, idet jeg netop har sagt det du siger
    Jeg var ekstremt vild med farfalle…for mange år siden. Dog kun den “rigtige” farfalle!

    Hilsen Finn

    1. Hej Finn
      Tusind tak for din kommentar.
      Dejligt I vil prøve min opskrift – jeg håber, I vil kunne lide den.
      Giv endelig en tilbagemelding. Hav en dejlig tirsdag.
      Mange hilsener fra Freja

        1. Hej igen Finn.
          Jeg har prøvet med en mellemlagret Klovborg skæreost og med en cheddar, begge var lækkert, men jeg tror, jeg foretrækker sidstnævnte. Sørg for at osteternene ikke bliver for store.
          Mange hilsener fra Freja

  2. Så blev Farfalle prøvet! – cheddar variant!
    Smagte jo ok – umiddelbart efter at den var færdig!

    Vi spiste så “resterne” idag – 2 min. i mikroovn!
    Og se – nu smagte den tilnærmelsesvis som den gode gamle Farfalle!
    Dette giver vel også god mening, da “den gode gamle Farfalle” jo var færdiglavet som frostvare, og kun skulle have ca. 5-10 min. på panden!

    Så mit råd er: Lad den køle lidt af – og giv den så varme efterfølgende!
    Det fremmer den gode smag!
    Tak for opskriften!

    1. Tusind tak for tilbagemeldingen Finn,
      Det må jeg prøve næste gang..
      Hav en skøn december.
      Mange hilsener fra Freja

    2. Jeg har også med stor succes “dekomponeret” færdigretten, og lavet min egen version.
      Jeg bruger en del mere spinat, og fandt ud af at det også fungerer fint med feta ost..

      Men jeg må lige bringe en advarsel.
      Jeg er den lidt dovne kok, og kan godt lide at lave en stor portion, så der er til et par dage.
      Men der skal man altså passe på med spinat. Det er gået galt for mig en gang.

      Hvis du laver en stor portion, så del resterne op i mindre portioner/skåle,
      og smid dem i køleskabet med det samme, så de lynhurtigt bliver kølet ned.
      Og når du genopvarmer, så sørg for at det bliver varmet op til mindst 75 grader.
      2 min i mikroovn tror jeg er for lidt.

      1. Hej Dines Petersen
        Jeg ser nu, jeg slet ikke har svaret på din besked, det må du undskylde og tak fordi du tog dig tid til at skrive.
        Rigtig god weekend.
        De bedste hilsener Freja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *