Garam masala

 
I går da jeg skulle lave palak paneer, opdagede jeg, at jeg ikke havde garam masala, men det heldigvis ret nemt at lave selv, hvis man har alle krydderierne og så smager det bare 100 gange bedre.

Ingredienser:
1 hel kanel (eller 1 spsk stødt hvis du ikke har en krydderikværn)
1 spsk sorte perberkorn, hele
1 spsk koriander, hele frø
2 spsk spidskommen, hele frø
2-3 laurbærblade
10 nelliker
10 stk kardemomme, kapsler

Rist alle de hele krydderier af på en tør pande ved middel varme, gerne ét krydderi af gangen, til de begynder at dufte og så lige nogle sekunder mere. Rør imens; de må endelig ikke blive for mørke.
Hæld krydderierne på en tallerken, så de ikke steger videre, og lad dem afkøle helt, det tager ca. et kvarter.
Stød krydderierne i en krydderikværn eller i en morter. Fjern skallerne fra kardemommekapslerne.
Holder ca. en måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *