Kålsalat med appelsin og karamelliserede valnødder


Lækker vintersalat i sommerlige farver.

Ingredienser til 4 pers.
200 g lilla spidskål
100 g grønkål
100 g gulerod
1½ appelsin
25 g tørret tranebær

Karameliserede valnødder:
50 g valnødder
1 spsk ahornsirup
1 knsp havsalt

Dressing:
1 spsk ahornsirup
2 spsk valnøddeolie
2 tsk æblecidereddike
1 tsk dijonsennep
saften fra ½ appelsin
havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Hak valnødderne groft og rist dem på en tør pande til de begynder at tage lidt farve.
Hæld siruppen ved og drys med lidt salt.
Steg videre 1 minut eller 2 til valnødderne er blevet karameliseret i siruppen.
Lad de karameliserede valnødder køle af på et stykke bagepapir.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og stil til side.
Vask og snit spidskålen fint.
Vask og rib grønkålen (hvis du ikke ligesom mig har købt klar-til-servering grønkål).
Skræl og vask gulerødderne og lav flager af dem med fx en kartoffelskræller.
Skær skrællen fra appelsinerne, sørg for at få det hvide med, og skær dem i halve fileter.
Bland spidskål, grønkål, gulerod, appelsinstykker, tranebær, valnødder og dressing sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *