Karamelsauce på 2 forskellige måder


Karamelsauce
Fantastisk karamelsauce, som jeg simpelt hen ikke kan få nok af. Nogle gange laver jeg den, uden at have noget specifikt at bruge den til, bare fordi…
Vera siger den smager bedre end chokolade og skumslik, og det siger ikke så lidt.

Ingredienser:
100 g smør
100 g brun farin
2 spsk sirup
1 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker

Smelt smør og sukker ved middelvarme i en lille gryde og rør rundt.
Når karamelmassen så småt begynder at koge, tilsættes sirup og fløde.
Saucen simrer i 10 min. til den er tyknet.
Tag gryden af blusset og tilsæt vanillesukker.
Den bliver lidt tykkere, hvis du serverer karamelsaucen kold.

 

Dulce de leche
Den nemmeste karamelsauce.

Ingredienser:
1 dåse Kondenseret mælk

Fjern etiketten på dåsen og put den i en dyb gryde og hæld så meget vand i, at dåsen er rigeligt dækket. Læg låg på.
Bring vandet i kog og lad dåsen koge i gryden i en til tre timer, alt efter hvor flydende eller fast, du vil have den.
Hold øje med om dåsen hele tiden er dækket af vand.
Lad dåsen køle lidt af, inden du enten spiser dulce de lechen eller sætter dåsen på køl uåbnet, indtil du skal bruge den.
Holder i flere uger i en lufttæt beholder, hvis den får lov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *