Klassisk gløgg


Virkelig lækker og nem gløgg, som kun et par timer at lave inkl. trækketid.

Ingredienser til ca. 1 liter:
1 øko appelsin
1 dl brun farin
2½ dl vand
2 stjerneanis
2 kanelstænger
4 kardemommekapsler
1 tsk hele nelliker
1 tsk hele allehånde
½ tsk hele sorte peberkorn
½ vaniljestang
½ dl mørk rom
1 flaske rødvin
1 håndfuld rosiner
1 håndfuld mandelflager

Kom skal og saft fra appelsinen sammen med farin, vand og alle krydderierne i fx et te- eller kaffefilter og luk den med en kødsnor (eller evt. bare en knude).
Kog op og lad det småsimre i 10 minutter under låg.
Tag gryden af varmen. Efter et par timer tilsættes rommen.
Fjern filteret og hæld gløggsiruppen på en skoldet flaske e.l.
Hvis ikke den skal bruges med det samme, skal den opbevares på køl, indtil den skal bruges.
Hæld rødvin, gløggsirup, rosiner og mandelsplitter i en gryde og varm langsomt gløggen op – må ikke koge.

Lyt til 50 fantastiske julesangeSpotify

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *