Rabarbersaft


Når rabarbersæsonen er ved at være slut, plejer jeg at købe 1 bundt (nogle gange flere) rabarber, som jeg renser og skærer i mindre stykker, putter dem i fryseposer i passende mængder, og fryser dem ned, så jeg har til, når jeg savner sommeren – rabarber er for mig én af de mest sommerlige smage, der findes.

Ingredienser til ca. 1 liter saft:
500 g rabarber
200 g rørsukker
10 dl vand
½ øko citron (skåret i 2)
½ vaniljestang (eller 1 tsk vaniljepulver)

Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
Put dem i en gryde sammen med sukker, vand, citron og vanilje.
Bring det hele i kog og lad det simre i 5 min.
Tag gryden af varmen og lad den stå i 25 min, så den får lov til at trække al kraft og smag ud af rabarberne.
Sigt saften ned i en stor skål og mos rabarber og citron med en gaffel og skrab også undersiden af sigten ned i skålen, så alt det gode kommer med.
Hæld saften i en skoldet flaske og opbevar den på køl. Holder mindst 1 uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *