Rødbedebøffer


Saftige bøffer med god samvittighed.

Ingredienser til 4 pers.
Rødbedebøffer:
450 g rødbeder
150 g kartofler
1 rødløg
2 spsk kapers
2 æg
2 dl havregryn
1 tsk sennep
1 tsk paprika
1 tsk groft salt
4 kværn peber

Hvis du vil bruge rødbedesaften til at lave en lækker juice af,
skal du også bruge:
saften fra halvdelen af ovenstående rødbeder (225 g)
5 gulerødder (ca. 500 g)
3 æbler
½ citron
1 stykke ingefær (på størrelse med en lille tommelfinger)
1 håndfuld isterninger

Sådan laver du rødbedebøffer:
Pil og hak løget fint.
Skræl rødbede og kartofler og sidstnævnte rives groft.
Kom rødbede alene i juiceren.
Skrab pulpen ud evt. med en dejskraber og bland den med resten af ingredienserne til rødbedebøfferne.
Rør alle ingredienserne sammen men hold lidt igen med havregrynene; det er ikke sikkert du skal bruge det hele – prøv dig frem til farsen får den rette konsistens, så du lige akkurat kan forme den til bøffer.
Stilles på køl ½ time.
Imens kan du evt. lave juicen (se nedenfor).
Farsen formes og steges i fedtstof ved middelvarme.
Vær forsigtig når de skal vendes.

Sådan laver du Juice a la Joe and the Juice:

Du skal kun bruge halvdelen af rødbedejuicen, så frys evt. den anden halvdel ned, så har du til at lave juice en anden gang.
Skræl gulerødder og ingefær.
Skær skallen af citronen, og sørg for at få den hvide hinde med.
Kom citron, æble, gulerødder og ingefær i juiceren.
Blandes sammen med halvdelen af rødbedejuicen og serveres med isterninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *