Hjemmelavet nutella


Fordi den ikke kan holde meget mere end 1 uge, har jeg lavet en opskrift på et lille glas nutella. Hvis man skal lave det til gæster eller man har en meget stor og nutellaglad familie, ville jeg gange opskriften med 3.

Ingredienser til 1 lille glas:
25 g smør
25 g hasselnødder
50 g god chokolade
5 cl piskefløde (½ dl)
2 store saltkorn

Stil smørret frem på køkkenbordet i god tid, så det når at blive blødt.
Rist hasselnødderne på en pande til de har taget godt med farve men pas på at de ikke bliver brændte.
Læg dem spredt ud på halvdelen af et rent viskestykke og fold den anden halvdel af viskestykket ind over.
Gnid skallerne af ved at rulle hænderne hen over de indpakkede hasselnødder.
Gentag et par gange, så så meget af skallen som muligt kommer af på denne måde – det er meget nemmere end at skulle gnide skallen af hasselnødderne enkeltvis.
Blend hasselnødderne i en minihakker eller køkkenmaskine til konsistensen er ligesom groft mel.
Hak chokoladen groft og hæld i en skål.
Lun piskefløden til den begynder at boble – vær over den, for denne proces går meget hurtigt.
Hæld den lune piskefløde over chokoladen og rør rundt til al chokoladen er smeltet.
Tilsæt smørret og rør godt til chokoladeblandingen er en homogen masse.
Gnid saltkornene godt mellem 2 fingerspidser over chokoladeblandingen og rør nøddemelet i.
Skold et glas i en passende størrelse og hæld nutellaen heri. Opbevares på køl, men tag den gerne ud lidt før, den skal spises, så den ikke er for hård.

Lyt til disse søde sange på Spotify imens du nyder denne lækre nutella

En mening om “Hjemmelavet nutella”

Skriv et svar til Anders Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *