Havregrød, grundopskrift
Ingredienser til 2 voksne og 2 børn
3 dl havregryn (gerne grovvalsede)
6 dl minimælk (eller 3 dl sødmælk og 3 dl vand)
1 nip salt
Bland det hele i en lille kasserolle. Start på høj varme og sænk temperaturen til middelvarme efter et par minutter.
Den er færdig, når væsken er absorberet, men grøden stadig er våd.
Forårsvarianten:
1. Havregrød med rabarberkompot og hakkede mandler
Sommervarianterne:
1. Friske jordbær og hyldeblomst (put et par spsk hyldeblomstsaft i grøden imens den varmes op)
2. Hindbær eller blåbær, hakkede mandler og ahornsirup
Efterårsvarianterne:
1. Dulce de leche, æbletern og grofthakkede mandler
2. Banan og kokos (tilsæt 1 spsk kakao til grøden imens den varmes op og drys med ristet kokos ved serveringen)
Julevarianterne:
1. Æble, hasselnødder og kaneldrys
2. Knuste pebernødder
Vintervarianten:
1. Appelsin i små stykker og flydende honning
Den sødeste variant:
1. Fløde og brun farin (som vi fik det i Lake District)
Lyt til “Jazz til en hyggelig morgen” på Spotify