Jul


Jeg elsker jul og Anders er overbevist om, at jeg er halvt nisse… bare jeg var!
I år bliver julen sat i gang d. 24. november (OBS! I 2021 er det d. 27.) kl. 16.03 hvor juleoptoget starter sin tur på Amagerbrogade – faktisk går julen nok i gang efter morgenmaden den dag, for det er altid den dag, vi pynter op herhjemme. Om eftermiddagen kommer madklubben til feuerzangenbowle. 
Dagene efter starter vi langsomt julen op, men det er først d. 1. december, julen for alvor går i gang; nissen flytter ind, kalenderlyset bliver tændt, julemusik spiller i baggrunden, vi åbner pakkekalendergaver og fotokalenderen. Om aftenen spiser vi altid risengrød og ser julekalenderen i TV.
Resten af december er der julefilmene, juleteater (i år skal vi se “Et Juleeventyr” på Frilandsmuseet, hvor man også kan opleve jul som i gamle dage), julehøjtlæsningsbøgerne, stearinlysene, duften af clementiner, gløgg og æbleskiver, bage småkager, i Tivoli med Nikola og Kalle og i Zoo, hvor rensdyrene i år flytter ind i børnezoo, den udendørs skøjtebane på Frederiksberg, købe juletræ og pynte det. Til sidst er der selve juleaften og selvfølgelig juleferien, og det hele krydret med håbet om sne og en hvid jul.

I løbet af december:
Havregrød med knuste pebernødder
Risengrød/julegrød
Havregrynskugler
Julepandekager
Svenske Luciabrød
Brændte mandler
Ølkage

Småkagerne:
Pebernødder med appelsinskal
Vaniljekranse
Lakridssmåkager
Himmelsnitter
Alfons Åbergs farmors hindbærreder

Drikkene:
Feuerzangenbowle
Klassisk gløgg
Hvid gløgg

Musikken:
De bedste julesange for børn
50 fantastiske julesange
Alternative julesange

Idéerne:
Nissedør
Fotokalender
Pakkekalender
Julegaver du kan lave sammen med børn

Juleaften:
Julemenuen (flæskesteg og sauce)
Brune eller honningekartofler
Rødkål med appelsin og valnødder
Waldorfsalat
A LA Ris A LA Mande