Tirsdag d. 25. februar 2020
er det international pandekagedag, og det skal selvfølgelig fejres.
For nogle år siden, da jeg besøgte min bror, der bor i Australien, serverede han pandekager med sukker og limes fra haven det har været min favoritmåde at spise pandekager lige siden, indtil Gordon introducerede mig til idéen om at man kunne spise dem med flødeskum og brun farin. Jeg elsker brun farin, og synes nærmest det kan gå til alting, så der skulle ikke meget til at overbevise mig om, at det skulle prøves. Wauv det er godt, så det vil jeg hermed anbefale videre.
Ingredienser til ca. tynde 10 pandekager:
4 æg
4 dl mælk
4 dl mel
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 nip salt
evt. lidt revet citronskal fra 1 økologisk citron
smør til stegning
Tilbehør:
fx syltetøj,
sukker og limes eller citroner,
brun farin og flødeskum,
frisk frugt,
hakkede nødder (evt. ristede),
chokoladesauce og is
Rør alle ingredienserne godt sammen med en træske.
Stilles på køl i ca. ½ time.
Smelt lidt smør på en pande og hæld lidt af dejen herpå.
Sørg for at få fordelt dejen inden den stivner.
Vend pandekagen, når den er gylden.
Når pandekagen er færdig, lægges den på en tallerken med en anden tallerken ovenpå, så den ikke bliver kold, imens resten laves.
Pisk fløden til flødeskum, hvis det er det tilbehør, du har valgt.
Server pandekagerne med det lækre tilbehør.
Min nye favorit