Denne kage (Anders’ yndlingskage) laver jeg altid, når jeg har nogle meget modne bananer (hvis de vel at mærke ikke allerede er blevet til smoothies til ungerne). Det er også derfor, der står 2-4 bananer, for jeg bager jo kun banankagen for at undgå madspild 🙂
Ingredienser:
100 g smør
3 æg
2 tsk vaniljesukker
2 dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2-4 mosede bananer
Pynt:
100 g smeltet mørk chokolade
Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smørret og stil det til afkøling.
Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig æggesnaps.
Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret.
Mos bananerne med en gaffel og vend dem i dejen.
Hæld dejen i en godt smurt rugbrødsform (ca. 1 3/4 liter) og bag kagen nederst i ovnen i ca. 50 min. Stik en strikkepind e.l. i kagen, hvis den ikke bliver klistret er kagen færdig.
Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle.
Smelt chokoladen over vandbad og fordel den på kagen.
Det er en smagssag om man foretrækker den lun med smeltet chokolade, eller som Anders foretrækker den, køleskabskold så den mørke chokolade er stivnet og knaser. Og hvis man ikke er helt sikker, så bliver man jo nødt til at smage den til både når den er lun og igen, når den er afkølet.