Regnbue Muffins


I denne uge er det Copenhagen Pride Week, og det kan man jo passende fejre med at bage disse regnbue muffins.
N.B. Jeg kunne ikke finde gul konditorfarve og brugte gurkemeje i stedet for.

Ingredienser til 12 muffins:   
100 g blødt smør
180 g rørsukker
230 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 vaniljestang (eller 1 spsk vaniljesukker)
1 nip fin salt
2 dl mælk
3 æg
1 tsk konditorfarve, gul
1 tsk konditorfarve, grøn
2 tsk konditorfarve, blå
4 tsk konditorfarve, rød
12 muffins forme
Frosting:
25 g smør
100 g Philadelphia
150 g flormelis
krymmel eller chokoladelinser i forskellige farver

Start med at stille smørren frem på køkkenbordet i god tid.
Hvis du bruger en vaniljestang, halveres denne og kornene skrabes fra vaniljestangen med en skarp kniv,
hvorefter kornene moses sammen med lidt af sukkeret med bagsiden af en spiseske.
Når smørret er blødt, piskes det sammen med resten af sukkeret til det er lyst og luftigt.
Tilsæt æggene ét af gangen og rør godt ind imellem.
Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt og si det i dejen.
Rør mælken i og rør godt til al væsken er absorberet.
Fordel dejen i 5 lige store portioner, som farves i 5 nedenstående farver:
Gul: 1 tsk gul konditorfarve eller gurkemeje tilsættes og røres godt sammen.
Grøn: 1 tsk grøn konditorfarve tilsættes og røres godt sammen.
Blå: 1 tsk blå konditorfarve tilsættes og røres godt sammen.
Lilla: 1 tsk blå og 2 tsk rød konditorfarve tilsættes og røres godt sammen.
Rød: 2 tsk rød konditorfarve tilsættes og røres godt sammen.
Kom en lille spsk af den første dej i bunden af hver form og bag den midt i ovnen 5-7 minutter til der kommer en hård hinde på toppen.
Kom derefter den næste farve i og processen gentages til alle farverne er brugt.
Giv evt. kagerne et par minutter ekstra, når de kommer i ovnen for sidste gang.
Stil 25 g smør frem på køkkenbordet.
Lad kagerne køle helt af før de pyntes.
Pisk det bløde smør sammen med Philadelphia og flormelis med en elpisker og fordel frostingen på kagerne,
hvorefter de pyntes med krymmel eller chokoladelinser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *