Pavlova (eller kyskage som vi nogen gange kalder den) er min yndlings sommerdessert. I løbet af sommeren laver jeg den alle de chancer, jeg får.
Ingredienser til marengs:
3 æggehvider
½ tsk hvidvinseddike
150 g flormelis
Cremen:
2½ dl piskefløde
1½ dl cremefraiche 18%
4 spsk flormelis
korn af 1 vaniljestang
foretrukne bær og/eller frugt (fx jordbær og blåbær, men kunne også være banan og kiwi)
Tænd ovnen på 150 grader alm. ovn.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike og flormelis og pisk til det bliver sejt.
Fordel marengsmassen på en bageplade med bagepapir i en cirkel på størrelse med en stor tallerken.
Bages ca. 1 time til den bliver let gylden. Afkøles helt på en bagerist.
Marengsen vendes ud på et fad og bagepapiret løsnes derefter forsigtigt.
Lige inden servering piskes fløden til skum og cremefraiche, flormelis og vanilje vendes i.
Cremen fordeles på marengsbunden.
Større frugt halveres eller skæres i skiver og strøes sammen med evt. anden frugt udover cremen.
Nogle af de bedste børnesange Klassikerne Disney