Rabarberlikør


Jeg har hele tiden tænkt at jeg ville opfinde en sommercocktail med rabarber.
Det første jeg ville have i, var en rabarberlikør, som det viste sig, at man ikke bare lige kunne skaffe, men heldigvis er den meget nem at lave, den tager bare lidt tid, 6 uger – 1 år faktisk.

Ingredienser:
500 g rensede rabarber
250 g rørsukker, gerne mørkt
0,5 vaniljestang
l flaske billig vodka

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Skær rabarberne ud i stykker og kom dem sammen med sukker, vaniljekorn og selve vaniljestangen i et stort glas med tætsluttende låg.
Rør det sammen og hæld vodkaen på. Stil glasset et mørkt og køligt sted, fx i kælderen eller på loftet, i mindst 6 uger.
Jeg lod den stå under køkkenvasken de første par dage, så jeg kunne ryste den engang imellem, så sukkeret ikke faldt til bunden.
Når den er klar til at blive hentet, skal likøren sies og hældes på en ren flaske.
Hvis du har tålmodighed til det, har den godt af at stå endnu en måned, før den drikkes.

En mening om “Rabarberlikør”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *