Chili con carne med gin og chokolade


Ups, glemte lige at tage et foto af den færdige chili con carne, men jeg kan afsløre at den lignede en chili con carne.
Vær opmærksom på at chilipastaen skal laves i god tid og evt. også bønnerne.

Ingredienser til 4 pers.:

Chilipasta:
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt allehånde
1/2 tsk cayennepeber
1 tsk paprika
1 tsk stødt stærk chili
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk salt, gerne sellerisalt
1 tsk kakao
1 spsk gin
1 tsk honning
1 tsk grovkornet sennep
3 fed hvidløg

Endvidere:
1 spsk olie
1 rød chili
2 løg
2 peberfrugter, evt. rød og grøn
500 g hakket oksekød
1 dl oksebouillon
1 dåse hakkede tomater
70 g koncentreret tomatpuré
200 g tørrede kidneybønner eller 2 dåser
1-2 tern mørk chokolade

Tilbehør:
ris
revet cheddar
creme fraiche
godt brød, fx landbrød
simpel salat

Lav gerne chilipastaen dagen før eller om morgenen, den dag den skal bruges – rør alle ingredienserne godt sammen og opbevar den i en bøtte med låg.
Hvis du bruger tørrede bønner, husk da at lægge dem i blød i rigeligt vand mindst 10-12 timer (natten over).
Kassér vandet og skyl bønnerne godt. Kog dem møre i en gryde med masser af vand – det tager ca. 1 time.

Hak chili og løg fint og skær peberfrugten ud i små tern.
Varm olien op i en gryde. Svits chili, løg og peberfrugt heri.
Tilsæt det hakkede kød og brun det godt.
Hæld bouillon, hakkede tomater og tomatpure ved, rør rundt og lad det simre en times tid.
Skyl bønnerne hvis de er fra dåse og tilsæt dem sammen med chilipastaen og chokoladen.
Lad retten simre videre, imens du koger risene efter anvisningen på pakken.
Serveres med ris, creme fraiche, brød, salat og evt. revet cheddar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *