Dette er en næsten tro kopi af én af mine yndlingsopskrifter fra Valdemarsro. Fantastisk til f.eks. pitabrød.
Ingredienser til ca. 1,5 dl:
2 spsk chiliflager
4 spsk vand
1 dåse tomatpuré (140 g)
1 fed presset hvidløg
1 knivspids cayennepeber
1 knivspids stødt spidskommen
1 knivspids kanel
1 knivspids salt
1 tsk citronsaft
1 tsk sukker
1 dl rapsolie
Chiliflager og vand kommes i en gryde og koges godt igennem under omrøring. Vandet skal gerne fordampe, men pas på at chilierne ikke brænder på. Når vandet er dampet godt ind, tilsættes tomatpure, hvidløg, cayennepeber, spidskommen, kanel, salt, citronsaft og sukker.
Kog op igen under omrøring. Tag gryden af varmen, lad køle lidt af og rør halvdelen af olien i. Hæld på glas og hæld resten af olien over.