Det er ren luksus at starte sin weekendmorgen med denne lækre morgenmad, og ikke så “farligt” at kaste sig ud i, som jeg havde forestillet mig, det ville være.
4 pers.
POCHERET ÆG
4 æg
1-1½ l vand (afhængig af gryden)
3 spsk eddike
HOLLANDAISE SAUCE
100 g smør
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
1 nip sukker
salt og peber, gerne hvid
RESTEN
2 engelske muffins eller 4 skiver brød
4 små håndfulde babyspinat
4-8 skiver god skinke efter behag
lidt grønt til pynt evt. brøndkarse
Først:
Kom vand og eddike i gryden/kasserollen, bring i kog.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Skær smørret ud i små tern, så det er klar, når det skal bruges.
Skyl spinaten og sæt den til afdrypning.
Når vandet koger, skru ned, så det holder sig lige under kogepunktet.
Gør alt andet klar du skal bruge til morgenmaden, så du kan koncentrere dig om at lave dine Eggs Benedict.
I mit tilfælde laver jeg kaffe, nogle gange english breakfast te (som jeg synes passer til de engelske muffins) og gør en bakke klar med service, vand og juice.
Pocheret æg:
Slå et æg forsigtigt ud i en kop eller lignende.
Brug et piskeris til at lave en hvirvel i vandet, rør kun den ene vej, indtil hvirvlen er “selvkørende”.
Hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen, så ægget ikke fordeler sig for meget.
Hvis det skulle ske, kan man prøve at samle hviden rundt om blommen med en hulske.
Sæt et ur på 3½ minut.
Find følgende frem: en skål med iskold vand, en hulske og en tallerken med et stort stykke køkkenrulle på.
Slå endnu et æg forsigtigt ud i koppen du brugte før.
Når de 3½ minut er gået tages ægget op med hulskeen, dyppes hurtigt i det kolde vand, og lempes forsigtigt over på tallerkenen med køkkenrulle.
Fjern evt. æggehvide fra vandet, gendan en hvirvel på ny og hæld forsigtigt det næste æg ned i vandet.
Sæt igen uret på 3½ minut og gentag prosseccen til du har de antal æg, du skal bruge.
Du kan med en saks fjerne eventuelle “uregerligheder”, så æggene fremstår fine.
Skær muffins over og lun dem i ovnen i ca. 5 minutter.
Hollandaisesauce:
Pisk æg, eddike og sennep sammen i en lille kasserolle, imens du varmer den op på komfuret ved lav til mellem varme.
Tilsæt 1 tern smør som du pisker godt ud i æggeblandingen, tilsæt endnu 1-2 tern og forsæt først, når smørret er pisket godt ud.
Efterhånden kan du godt tilsætte flere tern smør. Forsæt til al smørret er rørt ud i saucen.
Pisk indtil saucen tykner en anelse, og smag så til med lidt sukker, salt og peber.
Skru helt ned for blusset, så saucen kun lige bliver holdt varm, imens du samler dine Eggs Benedict.
Til sidst:
Fordel de halve muffins på tallerkener.
Smør ca. 1 spsk hollandaisesauce ud på hver.
Læg 1 lille håndfuld spinat på hver bolle, dernæst skinken og 1 pocheret æg.
Fordel resten af saucen over æggene og pynt med lidt grønt.
Nyd.
Lyt til disse “Sange der er gode at starte sin dag på” på Spotify