Gammeldags æblekage med et par “nydags” ændringer – Anders synes, det var den bedste æblekage, han nogensinde har smagt.
Ingredienser til 6-8 personer:
500 g æbler, økologiske
0,5 dl vand
0,5 vaniljestang
100 g sukker, mørk (meget gerne Sukkerrørs krystaller fra Il Fonaio)
50 g smør
75 g rasp
75 g makroner
2,5 dl piskefløde
klatter af ribsgelé eller 125 g friske hindbær
Skræl æblerne og fjern kernehusene.
Skær æblerne ud i mindre stykker, som kommes i en lille kasserolle sammen med vand, kornene fra den halve vaniljestang, samt den tomme vaniljestang.
Bringes i kog og simrer under låg ca. 10 minutter, til de er godt udkogte.
Rør i det engang imellem, så du kan holde øje med om det koger tørt, i så tilfælde tilsættes lidt mere vand.
Fjern den tomme vaniljestang og rør halvdelen af sukkeret godt sammen med æblerne.
Mos æblerne og stil mosen på køl, til æblekagen skal lægges i lag.
Smelt smørret på en pande ved middelvarme og rør imens rasp og den anden halvdel af sukker sammen.
Når smørret er bruset af, tilsættes rasp/sukkerblandingen og der røres jævnligt til det er godt gyldent og sprødt.
Det bliver bedst, hvis det bliver godt ristet, men pas på det ikke bliver brændt, for så skal du starte forfra.
Lad det køle af på et stykke bagepapir.
Makronerne skal knuses fx i en skål med en morter.
Umiddelbart inden æblekagen skal serveres, piskes fløden til flødeskum og æblekages sættes sammen på følgende måde:
Halvdelen af æblemosen kommes først i en glåsskål.
Dernæst halvdelen af makronerne og så sukkerraspen.
Så resten af æblemosen og makronerne og sukkerraspen.
Flødeskummen fordeles ovenpå og til sidst pyntes der med ribsgelé eller friske hindbær. Servér med det samme.
Lyt til min Landlig idyl playliste på Spotify