Anders er tit i Indien i forbindelse med hans arbejde og når han kommer hjem igen, har han altid masser af misundelsvækkende historier om alt det lækre mad han har spist. En dag hvor nogle af hans indiske kollegaer, havde lært ham at lave forskellige indiske specialiteter, kom han hjem med rester, så jeg fik fornøjelsen af at smage nogle af de retter, han havde snakket så meget om.
Den ret der gjorde allermest indtryk på mig var Palak Paneer; jeg synes egentlig den er lidt for stærk men er alligevel stærkt draget til den og får ofte en stor trang til at lave den, og man kan jo vælge at bruge lidt mindre chili.
Ingredienser:
500 g spinat
2 spsk olie
1 stort løg
3-4 fed presset hvidløg
1-2 friske grønne chili, finthakkede
2 spsk finthakket ingefær
1 spsk sennepsfrø
1 tsk spidskommenfrø
1 tsk gurkemeje
1 dåse hakkede tomater
2 spsk vand
1 spsk garam masala
2 spsk fløde
250 g indisk hytteost (alternativt grillost som man bl.a. kan få i Føtex)
Salt og peber
Tilbehør:
indisk brød fx naan eller chapaties
Varm olien op på en pande og tilsæt sennepsfrøene.
Hak løgene fint og steg dem med, når sennepsfrøene begynder at poppe.
Steg ved middelvarme til løgene er gennemsigtige.
Tilsæt hvidløg, chili, ingefær, spidskommenfrø og gurkemeje og steg det med et par minutter.
Hæld tomaterne ved og lad det simre i ca. 5 minutter.
Damp imens spinaten et par minutter, vip over i en sigte og pres vandet fra med en ske (så du ikke brænder fingrene).
Tilsæt spinaten og 2 spsk vand og rør godt rundt, steg et par minutter.
Blendes og kommes tilbage på panden. Dette skridt kan springes over; nogle foretrækker palak paneer mere rustik.
Tilsæt garam masala og fløde og varm det op igen ved høj varme.
Skær osten i tern på ca. 2 x 2 cm og tilsæt dem til blandingen, steg et par minutter.
Smag til med salt og peber.
Server retten varm med indisk brød til.