Sirupper


Rabarbersirup smager af sommer og kan bruges til alt muligt, bl.a. drinks og på havregrød sammen med rabarberkompot og hakkede mandler eller på yoghurt med mysli.

Ingredienser til rabarbersirup:
250 g rabarber
2,5 dl sukker
2,5 dl vand
0,5 vaniljestang

Sådan laver du rabarbersirup:
Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca. 1 cm.
Skrab vaniljekornene ud men en skarp kniv.
Kom rabarber, sukker, vand, vaniljekorn og vaniljestangen i en lille gryde og kog op. Lad det simre ca. 15 minutter.
Hæld rabarberkompotten over i en midlertidig skål og si den tilbage i gryden. Bring væsken i kog igen.
Hæld den varme rabarbersirup i skoldede flasker eller glas, put låg på og opbevar den på køl.


Ingredienser til hindbærsirup:
2 dl frosne hindbær
2 dl sukker
1 dl vand
1 vaniljestang

Sådan laver du hindbærbersirup:
Skrab vaniljekornene ud men en skarp kniv.
Kom hindbær, sukker, sukker, vaniljekorn og vaniljestangen i en lille gryde og kog op.
Lad det simre et par minutter eller til sukkeret er opløst og hindbærene helt udsmattede.
Si hindbærene fra og hæld den varme hindbærsirup i skoldede flasker eller glas, put låg på og opbevar den på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *