Bolleperson


Måske et lidt mindre usundt alternativ end fx slikposer, når ens barn skal dele noget ud i skolen og i hvert fald temmelig festligt, synes jeg.
Her er det en bollepige og en bolledame, men man kan lige så godt lave en bolledreng eller en bollemand.

Ingredienser til 24 personer:
5 dl vand
50 g gær
0,5 tsk salt
100 g fedtstof fx bagemargarine
100 g sukker
800 g (ca.) hvedemel
1 æg

Pynt:
250 g flormelis
1 bæger pasteuriserede æggehvider
slik efter ønske
sliksnørrebånd, karamel, jordbær eller lakrids (den farve på der er tættest på fødselarens hårfarve)
flag og kasse til at transportere bollepersonen i

Start med at forhøre dig hos din lokale bager om de har en kasse, som du må få/købe.

Smelt fedtstoffet og lad det køle lidt af.
Udrør gæren i lunkent vand.
Tilsæt resten af ingredienserne, men hold lidt mel tilbage.
Ælt godt og tilsæt evt. det sidste af melet til dejen bliver glat og smidig.
Dejen hæver tildækket et lunt sted i 30 min.
Formes til 1 stor og 24 mindre boller og sættes igen tildækket til hævning i 30 min. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
Bollerne bages ca. 15 min. til de er let gyldne.
Afkøl bollerne på en rist, før de arrangeres som den bolleperson, man ønsker.

Pisk flormelis og æggehvider sammen. Tilføj evt. lidt vand, hvis glasuren er for tyk. Hæld glasuren i en sprøjtepose eller frysepose, hvor der klippes et hul i det ene hjørne. Fordel glasuren på bollerne og sæt et par slik fast i glasuren, inden den stivner. Arranger snørebåndene som hår og strø flagene ud, så de pynter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *