Brownies med orangeknas og vanille/yoghurtcreme


I dag har min veninde Stine fødselsdag, så i den forbindelse synes jeg det er passende at der kommer én opskrift på bloggen, som jeg har fra hende.
Den kommer vist originalt fra en SuperBrugsen opskrift, men stadig…

Ingredienser:
190 g usaltet smør
190 g orange chokolade
skal af 1 økologisk appelsin
3 æg
0,5 vaniljestang
250 g rørsukker
115 g hvedemel
1 tsk salt
100 g mandler
yoghurt
sukker
vanilje

Smelt smør og chokolade i vandbad.
Pisk æg, appelsinskal, vanille og sukker sammen og bland mel, mandler og salt sammen.
Bland den let afkølede chokoladeblanding sammen med æggemassen og vend forsigtigt melblandingen i.
Fold bagepapir i fadet, det gør det nemmere at få massen ud.
Massen kommes i det ildfaste fad (str. ca. 27 x 18 x 6 cm).
Bages i ovnen ved 180° i ca. 22 – 27 min. Husk at lade kagen afkøle godt.
Vanille/yoghurtcreme: Yoghurt røres med sukker og vanille og stilles koldt.
Drys skiver af appelsin med rørsukker og grill dem til de er mørk gyldne.
Anretning: Kagen deles i stykker. Pynt med appelsinstykker og server cremen til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *