Det er så hyggeligt ved juletid, når man er inde i byen for at købe julegaver og pludselig bliver ramt af denne fantastiske duft, nemlig brændte mandler. Jeg er glad for at det er gratis at indsnuse, for det er sjældent, jeg tillader mig selv at købe disse små julegodter. Næste gang jeg passerer dem, vil jeg skynde mig hjem og lave dem selv igen, for det er heldigvis ikke så svært.
Jeg har til gengæld aldrig helt forstået, hvorfor de hedder brændte mandler og ikke karamelliserede mandler.
Ingredienser:
200 g mandler
200 g sukker
0,5 dl vand
Læg et stykke bagepapir klar på køkkenbordet.
Kom mandler, sukker og vand på en pande.
Når vandet er kommet i kog, skrues der ned på middelvarme.
Rør jævnligt til vandet er fordampet og sukkeret er begyndt at krystallisere.
Nu skal du røre i mandlerne hele tiden.
De er færdige når de er blevet karamelliserede.
Hældes over på bagepapiret og adskilles med gafler.
Lad dem køle af.