Ymerfromage


Smagen af min barndom…
Denne fromage er inspireret af et virkelig hyggeligt og romantisk, og ikke mindst lækkert, besøg på Höst sidste forår, hvor de serverede en ymerfromage, der minder meget om denne.

Ingredienser
½ l ymer (eller tykmælk)
100 g muscovado mørk (eller brun farin)
2,5 dl fløde
2 breve husblas

Læg husblassen i blød i koldt vand.
Rør ymer og muscovado sammen, til muscovadoen er opløst.
Pisk fløden let stiv.
Tag husblassen op af vandet og varm den ved svag varme i en kasserolle med 1 tsk vand, mens du rører rundt.
Hæld en lille smule af ymerblandingen i kasserollen og rør rundt. Dette gøres for at køle husblassen lidt ned inden den røres i resten af ymeren, hvilket mindsker risikoen for at fromagen klumper.
Vend til sidst den letpiskede fløde i blandingen.
Fordel ymerfromage i 4 skåle og dæk dem med husholdningsfilm.
Stil skålene på køl til din ymerfromage har sat sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *