Kærnemælkskoldskål med farinristede nødder og havregryn


Så er der blevet taget hul på sommeren, når vi først har lavet koldskål. Denne koldskål fik Anders overbevist om, at der ikke nødvendigvis behøver at være kammerjunker til og selv Vera kunne lide den, selvom hun normalt slet ikke er til koldskål.

Ingredienser til 4 pers.:
2 pastueriserede æggeblommer
3 spsk sukker
½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
1 økologisk citron
6 dl kærnemælk
2 dl tykmælk eller yoghurt (eller 4 dl hvis du undlader fraichen)
2 dl fraiche 5%

Farinristede nødder og havregryn:
50 g hasselnødder
25 g smør
2 spsk brun farin
2 dl havregryn

Pisk æggeblommer med sukker og kornene fra ½ vaniljestang til en luftig æggesnaps.
Tilsæt fintrevet citronskal.
Bland kærnemælk, tykmælk og fraiche og tilsæt det lidt ad gangen til æggesnapsen.
Stil på køl imens du laver de farinristede havregryn og nødder.
Hak hasselnødderne groft.
Smelt smørret på en pande ved jævn varme.
Tilsæt brun farin og lad det smelte.
Tilsæt havregryn og nødder og rist blandingen til alt er sprødt og let gyldent.
Server blandingen lun som drys til koldskålen. Det lyder så hyggeligt, når man drysser det lune på den kolde koldskål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *