I dag hvor det er mors dag, har jeg inviteret min mor til sandwiches, scones med flødeskum og hjemmelavet syltetøj, små kager, Asti og selvfølgelig te.
Ingredienser til fingersandwiches til 4-5 pers.
Æggesandwich
9 stk.
6 skiver sandwichbrød
3 hårdkogte æg
3 spsk salatmayonnaise
en knivspids karry
salt og peber
karse
Agurkesandwich
9 stk.
6 skiver sandwichbrød
½ agurk
smør
salt og peber
Laksesandwich
9 stk.
6 skiver sandwichbrød
100 g Philadelphia eller Philadelphia light
100 g god laks i skiver
salt og peber
1/4 citron
et bundt frisk dild
Skinke-ostesandwich
9 stk.
6 skiver groft sandwichbrød
1/4 dl dijonsennep
1/4 dl salatmayonnaise
salt og peber
en god ost i skiver
en god skinke i skiver
en rød peberfrugt
Start med at koge æggene til æggesandwichene.
Imens de koger, kan du gå i gang med de andre sandwiches.
Agurkesandwich
Smør alle 6 skiver sandvichbrød.
Skær agurken i tynde skiver og fordel på 3 af brødene.
Krydr med peber og en smule mere salt, end du normalt, ville bruge.
Læg 3 skiver sandwichbrød ovenpå, skær skorperne væk og del hver sandwich i 3.
Laksesandwich
Smør 100 g Philadelphia på 6 skiver brød.
Fordel laksen på 3 af skiverne.
Krydr med salt og peber.
Pres citronen udover og pynt med dild.
Læg de sidste 3 skiver sandwichbrød ovenpå, skær skorperne væk og del hver sandwich i 3.
Skinke-ostesandwich
Bland sennep, mayonnaise og salt og peber.
Smør blandingen på de 6 skiver grove sandwichbrød.
Læg ost og skinke på 3 af brødene.
Skær peberfrugten i meget tynde skiver og fordel dem på osten og skinken.
Læg de sidste 3 skiver sandwichbrød ovenpå, skær skorperne væk og del hver sandwich i 3.
Æggesandwich
Pil æggene og skær dem i små tern – jeg bruger gerne æggedeleren først den ene vej og så den anden.
Bland æggene med mayonnaise, karry og salt og peber.
For æggesalaten på 3 skiver sandwichbrød.
Pynt med karse.
Læg de sidste 3 skiver sandwichbrød ovenpå, skær skorperne væk og del hver sandwich i 3.
En playliste der passer godt til temaet:
Easy Listening & Doo Wop. Lyt til sangene på Spotify