Små stakkels riddere


French toast, stakkels eller arme riddere eller hvad de nu bliver kaldt, er et lækkert sødt tilbehør til en brunch.
Hvis de skal spises alene, bør man nok overveje at fordoble opskriften.
Husk tålmodighed er opskriften på succesfulde riddere.  Jeg starter altid med disse, når jeg laver brunch, så de kan få god tid ved middel varme.

Ingredienser til 4 pers.:
2 spsk smør
2 æg
2 tsk kanel
1 spsk + lidt ekstra rørsukker
1 dl mælk (gerne sødmælk)
1 nip flagesalt
1 smule friskkværnet peber
4 skiver lyst brød (gerne daggammelt)
Tilbehør:
friske bær
ahornsirup
evt. en klat cremefraiche og hakkede nødder

Pisk æggene luftige og rør dem sammen med kanel, sukker, mælk, salt og peber.
Opvarm en pande, smelt smørret herpå og skru ned til middel varme.
Dyp brødene én af gangen på begge sider i æggeblandingen og steg dem på panden til de er gyldne og sprøde. Drys med sukker.
Skru endelig ikke op for varmen.
Når de er færdige, halveres de, så man får 8 små trekanter, 2 stk. til hver.
Lad dem stå på køkkenbordet et par minutter (ikke længere), så bliver de endnu mere sprøde. Dryp lidt ahornsirup udover og top med lidt friske bær og evt. en klat cremefraiche og hakkede nødder.

Lyt til disse “Søndag morgen stemning” sange på Spotify

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *