Æggebaconmuffins

I dag skal vi mødes med vores madklub, som faktisk er min første mødregruppe, der er blevet videreudviklet til en familiegruppe, hvor vi mødes allesammen, mænd, kvinder, 5 jævnaldrende børn og et par “nye” mindre søskende ca. 1 gang om måneden. Det er ofte til aftensmad på en hverdag, men vi har også været på weekendtur til Sverige et par gange, i sommerhus i Rørvig, sommerhygge i Fredensborg, i byen uden børn, vi er mødtes til fastelavnstøndeslagning, Skt. Hans, bålpandekager, “Arebas”, julesmåkagespisehygge, til bryllup eller som i dag hvor vi skal mødes til brunch. Alle tager en ret eller noget at drikke med – vores bidrag i dag er frugtspyd og æggebaconmuffins.

Ingredienser til 4 muffins:
4 skiver toastbrød
4 skiver god bacon
4 æg
salt og friskkværnet peber
evt. et purløgdrys
muffinsforme med høj kant
olie til at smøre formene

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
Steg baconskiverne let på en pande, ca. 1 minut på hver side.
De må ikke blive for sprøde, da de skal være til at arbejde med.
Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle.
Rist brødet ganske lidt og stik det ud i cirkler, der passer til formene – fx med et slankt glas.
Smør muffinsformene med olie, og pres brødcirklerne let ned i bunden og fór siderne med en skive bacon hver.
Slå forsigtigt et æg ud i midten.
Krydr med salt og peber og drys evt. lidt purløg over.
Bages i ovnen ca. 12-15 min. eller til æggehviden er stivnet.

Lyt til disse “Søndag morgen stemning” sange på Spotify 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *