Lækre krydrede kikærter som er et rigtig godt indisk tilbehør. Jeg har lavet den sammen med kylling tikka masala, palak paneer og chapaties. Selvom indisk mad er ret krydret mad, så er børnene vilde med det (eller det er mine i hvert fald).
Ingredienser:
2 spsk olie
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk fintrevet ingefær
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
½ tsk stødt chili
½ tsk gurkemeje
½ tsk amchoor (mangopulver)
1 spsk besan (kikærtemel) Kan til nød erstattes af alm. hvedemel
2 dl vand
2 friske tomater
100 g tørrede kikærter eller 1 dåse
1 tsk garam masala
salt og peber
Tilbehør:
indisk brød fx naan eller chapaties
Hvis du bruger tørrede kikærter, skal de lægges i blød i rigeligt vand mindst 10-12 timer (natten over).
Kassér vandet og skyl kikærterne godt. Kog dem møre i en gryde med masser af vand – det tager ca. 1,5 time.
Varm olien op i en gryde, imens du skræller løgene og skærer dem i tern.
Kom løgene i den varme olie og svits dem godt i ca. 5 minutter ved middel varme, så de bliver brune men ikke brændte.
Riv ingefæren og pres hvidløget og steg dem med et par minutter, imens du rører rundt.
Hak tomaterne mellemgroft.
Bland alle krydderierne og melet og put det i gryden.
Svits det ca. 1 minut, imens der røres hele tiden.
Tilsæt tomaterne og efter en kort tid også vandet.
Lad retten simre i 10 minutter.
Tilsæt kikærterne og lad den simre igen i 5 minutter.
Rør garam masala i og giv det 2 minutter mere.
Smages til med salt og peber.
Server retten med indisk brød og evt. andre indiske retter.