Jeg bliver sjældent skuffet, når jeg laver opskrifter fra Gastromand – især den “Klassiske Gastromand-burgerbøf” er jeg blevet ret vild med (jeg må putte opskriften på snart), så denne sennep skulle naturligvis også have en chance. I aften skal vi have hotdogs med det hele, og så vil det vise sig, om den lever op til mine forventninger… det tror jeg, den gør.
Ingredienser:
½ dl sennepsfrø
½ dl sennepspulver
1 spsk gurkemeje
1 knivspids cayenne
½ dl hvidvin – alternativt vand
2 spsk eddike – gerne æbleeddike
1 spsk honning eller sirup
ca. 1 tsk salt
Bland sennepsfrø, sennepspulver, gurkemeje og cayenne i en skål.
Giv hvidvin, eddike og honning et kort opkog og hæld det over den tørre sennepsblanding.
Dæk skålen til og lad blandingen trække ved stuetemperatur i min. 12 timer.
Blend massen let og smag til med salt.
Hæld senneppen på et skoldet glas og sæt på køl.
Her kan den uden problemer holde sig 1 måned. Husk altid at bruge steriliserede redskaber.