Hakkebøf med bløde løg (og mindre fedt)


Dagens ret er bøf med løg, som er en klassiker, selv i en fedtfattig udgave med en sovs baseret på bouillon istedet for fedtstof.

Ingredienser til 4 personer:
800 g kartofler
1 tsk salt
1 stor broccoli
1 nip salt
2 spsk olie
500 g hk oksekød 5-8%
salt og peber
4 dl oksebouillon
4 mellemstore løg
2 spsk flydende margarine
1 tsk sukker
3 spsk maizena + 3 spsk vand
kulør

Skræl kartoflerne og kog dem ca. 20 minutter til de er møre.
Del broccolien op i mindre buketter.
Varm olien på en pande.
Form kødet til 4 bøffer og krydr dem med salt og peber.
Brun dem 1 minut på hver side.
Skru ned for varmen og steg dem ca. 2 minutter mere på hver side.
Damp broccolien sammen med et nip salt ca. 5 minutter.
Sæt bouillonen over i en lille kasserolle.
Imens skrælles løgene og skæres i ringe.
Varm flydende margarine på en pande og tilsæt løgene.
Når løgene er gennemsigtige, tilsættes ½ dl vand.
Steg videre ved svag varme til de er bløde og let brunede.
Tilsæt sukker og rør rundt til løgene er blevet karameliserede.
Ryst maizena og vand godt sammen og pisk det i bouillonen. Tilsæt nogle dråber kulør.
Læg hakkebøfferne forsigtigt ned i saucen, toppet med de bløde løg.
Server kogte kartofler og dampede broccoli til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *