Lone Kjærs uhyggelige Hokkaidosuppe med dukkah-drys (og heksens tånegle)


Selvom tanken jo egentlig var ikke at fejre Halloween, så får det alligevel sneget sig mere og mere ind i vores liv, og det er jo på sin vis også en meget god måde at slå efteråret fast på med græskarlanterner, græskarsuppe, efterårsfarver og hyggelig uhyggemusik.

Ingredienser til 4 personer:
500 g græskarkød fra hokkaido, alternativt butternut
1 løg
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 fed hvidløg
1/2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. stødt spidskommen
1 l hønsefond el. -bouillon
saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
100 g Philadelphia light 12%
en håndfuld bredbladet persille
evt. ristede græskarkerner (tånegle)
æble i tern
groft brød
dukkah

Dukkah

25 g hasselnødder
1 tsk hel koriander
1 tsk hel spidskommen
1 tsk hel fennikelfrø
1 spsk sesamfrø

Hak hasselnødderne groft.
Stød krydderierne i en morter og bland med sesamfrø og hasselnødder.
Rist blandingen på en tør pande ved jævn varme, til det begynder at dufte, og nødderne er gyldne.
Stil dukkahen til side og lav suppen.

Skær græskarkødet i tern og pil og hak løget. Gem evt. græskarkernerne – se tip. Varm olien i en gryde og svits løget, uden at det tager farve. Tilsæt græskarkød, presset hvidløg og krydderier. Vend det hele godt rundt.
Hæld fond/bouillon i gryden, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter. Blend suppen og smag den til med citronsaft, salt og peber.
Server suppen med en klat Philadelphia, top med bredbladet persille, dukkah og evt. ristede græskarkerner og æble i tern. Server brød til.

Tip:
Du kan bruge græskarkernerne til toppingen;
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Rens kernerne ved at fjerne græskarkødet og skylle dem.
Vend dem med lidt olie, lidt salt og evt. nogle krydderier.
Spred dem ud på en bageplade med bagepapir på og rist dem i ovnen i ca. 25 minutter, eller indtil de er gyldne.

Lyt til disse uhyggelige sange til Halloween på Spotify 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *