Jeg kan godt lide idéen om at “gourmetisere” mad som ellers bliver betragtet som “dårlig mad”, som fx citronmåne, ristede løg og hvidløgsflutes.
Ingredienser til 3 flutes:
5 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk groft salt
1 spsk olivenolie
200 g groft mel fx fuldkornsmel, speltmel eller grahamsmel
400 g ca. hvedemel
Hvidløgssmørret:
200 g smør
2 spsk hakket persille
4 fed presset hvidløg
1 tsk havsalt
Rør gæren ud i vandet til det er opløst.
Tilsæt salt og olie.
Rør det grove mel i og til sidst hvedemelet lidt af gangen til dejen føles fast og slipper fingrene.
Stil dejen til hævning med et fugtigt viskestykke over et lunt sted i 1 time.
Del dejen i 3 stykker og form hvert stykke til et aflangt flute.
Læg de 3 flutes på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Pensl flutene med mælk.
Skær riller i flutene med en skarp kniv.
Bages i ca. 15 minutter til de kun lige er færdigbagte.
Lad flutene afkøle helt.
Tænd ovnen igen på 200 grader varmluft.
Rør ingredienserne til hvidløgssmørret godt sammen til det er ensartet og cremet. Skær riller i brødet igen, dér hvor man kan se, de skal være.
Fordel smørret i heri.
Bages i ca. 10 minutter til smørret er smeltet og flutene er sprøde.
Lyt til disse kodylfede 80’er hits på Spotify