Majschowder


Jeg er vild med majs, og de kommer virkelig til sin ret i denne chowder. Hvis du ikke ligger inde med spidskommenfrø, er det dét værd at skaffe dem; de er en vigtig medspiller i chowderens succes.

Ingredienser til 4 pers.
50 g smør
2 løg
1 fed presset hvidløg
1 stor tsk spidskommenfrø
7,5 dl grønsagsbouillon, gerne den økologiske fra A. Vogel
1 stor kartoffel (ca. 250 g)
400 g majs, gerne friske fra 4 majskolber
2 spsk persille
2 spsk piskefløde
salt og peber
100 g revet cheddar
server evt. disse hvidløgsflutes til

Hak løgene fint.
Smelt smørret og svits løgene heri til de er gennemsigtige.
Skræl kartoflen og skær den ud i små tern.
Tilsæt hvidløg og spidskommenfrø. Svitses ca. 1 minut, inden bouillon og kartofler tilsættes. Lad det koge ved middelvarme i 10 minutter.
Hvis der bruges friske majskolber, skal majskernerne skæres fra kolben med en skarp kniv.
Tilsæt majskerner. og lad retten simre videre i 10 minutter.
Sluk for blusset, rør persillen og fløden i, og smag til med salt og peber.
Drys med cheddar og server dem varme chowder evt. med brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *