Perlende drink med havtorn


Poul og Catherine er lige kommet hjem fra deres sommerferie og med sig hjem havde de nogle sommerferiegaver, bl.a. en lynghonning og denne opskrift, som de vist nok har fra Vadehavet. Opskriften er lavet på 1 hel flaske vodka, men eftersom jeg aldrig har smagt den før, tænkte jeg lige at starte med en lidt mindre portion. Hvis den så er fantastisk, og det forventer jeg, at den bliver, kan jeg gå og glæde mig til næste havtorn sæson (august-oktober) – man skal nemmelig gå i gang med at lave denne drink 3-5 måneder før man får lyst til den 🙂

Ingredienser:
1 dl havtorn
2 tsk lynghonning
2,3 dl vodka
Lad vodka, havtorn, og honning trække i en tætsluttende glas eller flaske i 3-5 måneder.

3-5 måneder senere:
tonicvand eller danskvand efter smag
isterninger

Filtrer, smag til, om den skal fortyndes eller tilsættes mere sødme.
Gem bærrene i et syltetøjsglas til desserter og pynt.
Hæld havtorn-vodka i et glas, læg et par bær i bunden af glasset til pynt, kom knust is i og top op med dansk- eller tonicvand. Skål!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *