Battle of the pizzas


Denne pizza som vi originalt har fra Lone Kjærs “Slank på den fede Måde” laver vi ofte – altid den samme bund; toppingen har vi altid lidt debat omkring i familien. Anders synes uden tvivl hans er vinderen, fordi den ovenikøbet er “fedtfattig”.

Ingredienser til bunden:
2½ dl vand
25 gær
2 tsk groft salt
1 spsk olivenolie
100 g durummel
250-300 g hvedemel

Anders’ yndlingspizza:
250-300 g cherrytomater
125 g frisk mozzarella
1 pk parmaskinke
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
frisk basilikum

Pigernes yndlingspizza:
3½ dl tomatsauce (evt. Polpa di Pomodoro fra Il Fornaio)
125 g frisk mozzarella
100 g pepperoni
1 dl sorte oliven
frisk basilikum

Bunden:
Opløs gæren i 2½ dl lunkent vand.
Tilsæt salt og olivenolie. Rør durummelen ud heri.
Tilsæt hvedemelen lidt ad gangen til dejen er spændstig og lige akkurat slipper fingrene.
Dæk skålen med et viskestykke og stil den til hævning 1 time.
Ælt dejen hurtigt og rul den ud på et meldrysset bord i en størrelse, så den passer til en bageplade.
Beklæd en bageplade med bagepapir og løft bunden forsigtigt over på den.

Anders varianten: DSC_1656
Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Skyl tomaterne og halver dem.
Vrid dem over pizzabunden med fingrene, så saft og tomat bliver fordelt.
Riv mozzarellaen i mindre stykker og fordel den på pizzabunden, og det samme med parmaskinken.
Bland 1 spsk olie med 1 fed hvidløg og dryp over pizzaen.
Bag den i ovnen i ca. 10 minutter.
Pynt med friske basilikumblade.

Vera varianten: 
Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Hvis du bruger Polpa di Pomodoro kan du fryse halvdelen ned til næste gang, du får lyst til pizza.
Smør tomatsaucen ud på pizzabunden.
Riv mozzarellaen i mindre stykker og fordel den på pizzabunden.
Skær evt. oliven i skiver og fordel disse og pepperonien på pizzabunden.
Bag den i ovnen i ca. 10 minutter.
Pynt evt. med friske basilikumblade.

IMG_0779 red.

Kan nydes til disse Mob Hits. Lyt til dem på Spotify

6 meninger om “Battle of the pizzas”

  1. Er nu i gang med Anders version. Veras har vi prøvet aå må vi se hvilken vi stemmer på herhjemme 😉

  2. Efter der var gået dyr i min durummel måtte jeg i aftes bruge noget af min speltmel som erstatning. Det kan jeg ikke anbefale.
    Umiddelbart så vinder Anders versionen mest de voksne hjerter herhjemme, mens Lili bedst kan lide Vera-versionen 😀

    1. Tak for feedback 🙂
      Ærgerligt det ikke viste sig, at speltmel lige var sagen.
      Sidste gang vi lavede pizza, kom vi faktisk frem til et kompromis, som var at det blev Anders’ pizza men med en håndfuld chorizo med røget paprika (den fra Netto), skåret i mindre stykker og strøet på med løs hånd – den løsning var alle tilfredse med.

  3. Den må vi evt. prøve, den med røget chorizo.
    Vi lavede igen i går Anders version, og den smager bare himmelsk. Virkelig helt fantastisk opskrift. Er meget taknemmelig for den opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *