A la Lady og Vagabonden
Ingredienser til 4 pers.:
Tomatsaucen:
1 løg
1 fed hvidløg
1 squash
2 gulerødder
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
4 store tomater eller 1 dåse hakkede
1 lille håndfuld frisk basilikum
1 tsk chiliflager
1 tsk balsamicoeddike
1 tsk sukker
1 appelsin
salt og peber
Kødbollerne:
400 g hakket oksekød
1 tsk havsalt
1 tsk oregano
1 æg
1 daggammelt brød eller 3 spsk rasp
1 lille bundt persille
1 fed hvidløg
50 g parmesanost
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Serveres med:
400 g spaghetti
friskrevet parmesanost
1 lille håndfuld frisk basilikum
Sådan gør du:
Start med at skolde og flå tomaterne, hvis du bruger friske.
Vask grøntsagerne og skræl gulerødderne. Pil løg og hvidløg.
Hak tomaterne groft, riv gulerødder og squash groft og skær løget ud i små tern.
Varm olien op i en gryde og svits løg heri et par minutter, uden at de tager farve.
Tilsæt presset hvidløg, gulerødder, squash, tomater, basilikum, chiliflager, eddike og sukker, og lad tomatsaucen simre ved svag varme, imens du laver kødboller og spaghetti, og tag dig endelig god tid, for tomatsaucen har godt af at stå og simre i længere tid.
Sæt vand over til spaghetti.
Rør hakkede kød sejt med havsalt.
Tilsæt oregano, æg, smuldret brød eller rasp, hakket persille, presset hvidløg og revet parmesanost. Rør godt rundt.
Varm olien på en pande. Form kødbollerne til en størrelse som bordtennisbolde og steg dem på panden ved middel varme.
Ryst panden en gang imellem, så kødbollerne bliver stegt over det hele og bevarer formen.
Sæt spaghettien over.
Riv parmesanost og put den i en serveringsskål, så man selv kan drysse den på sin mad.
Smag tomatsaucen til med salt, peber, sukker og friskpresset appelsinsaft.
Når kødbollerne er færdigstegte, røres de i tomatsaucen.
Anret spaghettien i et stort fad, hæld tomatsaucen med kødboller over og riv de friske basilikumsblade i lidt mindre stykker og drys udover.