Baked beans


Rigtig lækkert til en “english breakfast”, som bl.a. også kunne bestå af pølser, bacon, spejlæg, tomater, ristede champignoner og ristet brød.

Ingredienser:
100 g bacon i tern
1 grøn chili
1 løg
2 fed hvidløg
0,5 tsk stødt spidskommen
0,5 dl tomatpuré
4 tomater
250 g udblødte bønner, fx hvide eller kidney
2,5 dl grønsagsbouillon
1,5 dl hvidvin
0,5 tsk salt
1 laubærblad
1,5 spsk vand
1,5 spsk brun farin
1,5 spsk sød sennep
persille

Husk at sætte bønnerne i blød natten før, hvis du bruger tørre bønner.
Dagen efter skal bønnerne koges en halv times tid.
Tænd ovnen på 180 grader.
Hak chili, løg og hvidløg fint og kom det i en skål, så det er klar, når det skal bruges.
Hak tomaterne groft.
Steg baconen sprød.
Tilsæt chili, løg, hvidløg og spidskommen.
Svits 1 minut.
Tilsæt tomatpuré, tomater, bønner, bouillon, hvidvin, salt og laubær.
Hæld det hele over i et ovfast fad.
Bland vand, farin og sennep sammen og hæld det over bønneblandingen.
Læg sølvpapir på som låg og prik huller i dette med en gaffel.
Bages nederst ovnen i 2 timer.
Server med hakket persille.

Fars dags playlist: ROCKING DADDY. Lyt til sangene på Spotify

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *