Spaghetti Bolognese


En “rigtig” bolognese er helt anderledes end pasta med kødsovs.
Man skal bruge meget lidt bolognese, fordi den er så koncentreret og intens, så den fylder heller ikke særlig meget i fryseren – God erstatning til grillmad en dag man er i tidsnød eller ikke lige er i humør til at lave mad og bringer lige så stor lykke, i hvert fald i vores familie. Vi laver altid til 12 mennesker, spiser for 3 og fryser resten ned i 3 portioner. Husk at tø den op i køleskabet i god tid.

Ingredienser til 12 pers.
150 g smør
150 g prosciutto eller parma
3 store finthakkede gulerod
3 finthakkede bladselleri
3 finthakkede løg
600 g hakket kalv og flæsk
½ flaske rødvin
3 oksebouillon-terninger rørt ud i 1 dl kogende vand
140 g koncentreret tomatpuré
Salt og peber
Spaghetti
Parmesan

Skær skinken ud i små stykker og skær grøntagerne i små tern.
Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt skinke og grøntsager.
Svits det ca. 10 minutter.
Tilsæt hakket kød og rør rundt indtil det er godt brunet.
Kom rødvin, bouillon og tomatpuré i og rør rundt et par minutter.
Lad bolognesen simre i mindst 1½ time.
Hold øje med at bolognesen ikke bliver for tør. Tilsæt evt. mere bouillon.
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken og riv parmesanen.
Bolognesen smages til med salt og peber.
Serveres med spaghetti og parmesan og evt. resten af rødvinen.

Kan nydes til disse Mob Hits sange. Lyt til dem på Spotify

2 meninger om “Spaghetti Bolognese”

  1. mmm, ummm,
    mmmmmmm…
    Pasta bolognese, det er denne ret der kan skabe den helt rigtigt udseende kæmpe skål af orangefarvet pasta som står på italienske borde i mafia film.
    Jeg anbefaler i flæng: GoodFellas, Godfather, Casino
    Så lidt rødvin, lidt dean martin eller Frank sinatra
    og aftensmaden og aftenen er så italiensk som den kan blive.
    Med venlig hilsen Anders

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *