Chokoladekage


Denne opskrift har jeg fra The Food Club og den er virkelig god, intens og svampet – perfekt til en indendørs hyggedag.

Ingredienser til 12 personer:

Kage:
150 g smør
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 æg
3 spsk kakaopulver
4 spsk varmt vand
100 g mørk chokolade

Chokoladeglasur:
75 g mørk chokolade
75 g flormelis
50 g smør
2 spsk mælk

Pynt:
Hakkede nødder, mørk kakao, M&Ms, krymmel eller hvad man nu lige kan finde på…

Smelt smørret i en gryde og lad det køle af.
Kom sukker, mel og bagepulver i en skål og rør smørret i.
Tilsæt æg og rør dejen ensartet – brug en ske og ikke en håndmixer.
Bland kakao og varmt vand i en lille skål og rør kakaoen godt ud i vandet, inden det røres i dejen.
Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
Kom dejen i en almindelig springform med bagepapir og bag kagen i ca. 25 minutter ved 180 grader varmluft. Kagen må endelig ikke få for meget, så tjek efter 20 minutter.

Imens kagen er i ovnen, laves chokoladeglasuren. Kom alle ingredienser til glasuren i en gryde og smelt forsigtigt det hele sammen – rør massen glat og skinnende.
Når kagen er færdigbagt, tages den ud af ovnen og chokoladeglasuren hældes over.
Pynt kagen. Lad kagen køle helt af før den tages ud af formen.

Denne “cover” opskrift passer godt sammen med disse coversange. Lyt til dem på Spotify

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *