Så er du godt på vej til de lækreste hotdogs.
Ingredienser til 12 pølsebrød:
25 g gær
1 dl lunt vand
2,5 dl mælk
2 æg
1 spsk olie
1 tsk salt
100 g durum
100 g fuldkornsmel
300 g hvedemel
50 g smør
Opløs gæret i vandet.
Tilsæt mælk, 1 æg, olie og salt og rør det godt sammen.
Kom durum, fuldkornsmel og det meste af hvedemelet i og rør igen.
Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, men dejen skal stadig være lidt våd.
Skær smørret ud i små tern og ælt det godt ind i dejen med hænderne.
Læg et vådt klæde over dejen og stil den til hævning ca. 1 time.
Ælt dejen igennem igen på et meldrysset bord, men pas på med at tilføje for meget mel.
Formes til 12 pølsebrød.
Læg igen det våde klæde over og lad dem efterhæve i 30-40 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Pensl brødene med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter.