Vegetar opskrifter, favoritter

Hyggelykke 8 år

Traditionen tro kan jeg godt lide at udgive et indlæg her på hyggelykke, når Hyggelykke har fødselsdag og denne gang vil jeg godt kombinere det med én af mine store madglæder, nemlig vegetarisk mad. Nogle af opskrifterne er mine egne, de fleste er andres. Sidstnævnte tilpasser jeg som regel, så de passer til vores behov, men nedenfor refererer jeg til de originale, så de får den cadeau, de fortjener.

Min yndlings vegetar kogebogsforfatter og hendes 3 fantastiske kogebøger, som jeg lige har forkælet familien med:
CAMILLA SKOV
Vegetarisk i aften? (2020)
Billig mad på dyre tallerkener (2021)
Den dovne vegetar (2023)

Hvis nogen derude skulle have lyst til at kaste sig ud i nogle af opskrifterne fra kogebøgerne, kan de alle lånes på biblioteket, så man kan prøve dem, inden man kaster sig ud i at købe kogebøgerne.
OBS! De kan lånes i hele af Danmark, men her bliver du videresendt til Københavns biblioteker, når du trykker på bogtitlen.

Andre af mine yndlings vegetar kogebøger:
100 Kødfrie dage af Nadia Mathiasen
Grøn hverdag af Camille Maja
Grøn Mad Max 30 minutter af Louisa Lorang
Aamanns grønne køkken af Adam Aamann

Supper:
Tomatsuppe (meget nem og hurtig aftensmad)
Hungarian Mushroom Soup
Majschowder (s. 149 i Grønne Køkken)

Når det skal være nemt:
Daal
Luksus vegetar spaghetti bolognese
Stegte ris
Paneer à la makhani (s. 56 i Grøn Mad Max 30 minutter)
En klassisk burger (s. 104 i Billig mad på dyre tallerkener)
Udonnudler med frisk chiliolie til solodage (s. 22 i Den dovne vegetar)

Dem der skal i ovnen:
Blomkålsgratin (s. 76 i Grøn aftensmad)
Broccolitærte med tomater og feta (s. 108 i Grøn hverdag)
Grøn lasagne (opskrift fra Catherine)
Lækre ostecannelloni (fra én af min veninde Stines gamle kogebøger)

Når du har tid til at planlægge (ja, nogle af disse skal også i ovnen):
Kartoffelpizza
Bønne-chimichangas med grillet hotsauce (s. 39 i Vild med Vegetar)
Grøntsagsragu (s. 158 i Quick + Slow)
Mac’n’Cheese med stegte tomater og oregano (s. 112 i 100 Kødfrie dage)
Selleribøf med løgsovs, spejlæg og råsyltede tyttebær (s. 136 i Grønne Køkken)

Ligesom manglen på kød absolut ikke behøver at gå udover smagen, kan man sige det samme om musik uden vokal.
Lyt til min instrumentale playliste på Spotify og se om du er enig..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *