Denne dessert var vist nærmest min hofdessert, da jeg var teenager, og nu har jeg prøvet at lave den igen her mange år efter, og den holder stadig.
Hvis du vil have det skal være en rigtig overraskelse, kan du putte en skoldet mandel i én af appelsinerne – det gør vi i dag på Mortens Aften, hvor vi “øver” os på jul. Jeg har også købt en mandelgave; en film der ikke decideret er en julefilm, men dog har lidt julestemning.
Ingredienser til 4 personer:
4 store økologiske appelsiner
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g flormelis
lidt revet appelsinskal
2½ dl piskefløde
evt. 1 skoldet mandel
Skær ganske lidt af bunden på appelsinerne, så de kan stå uden at vælte, men pas på ikke at skære helt ind til appelsinkødet.
Skær toppen af appelsinerne og gem dem som låg.
Skær rundt langs appelsinkødet med en skarp kniv og skrab indholdet ud med en ske. Hold appelsinen over din juicebeholder, men pas på, du ikke skærer dig.
Lav appelsinjuice af appelsinkødet evt. i en juicer ellers giv den gas med en stavblender.
Pisk æggeblommer og flormelis sammen i flere minutter til det bliver lyst.
Riv forsigtigt lidt appelsinskal i blandingen, uden at ødelægge den udvalgte appelsin.
Tilsæt appelsinjuicen og pisk igen til det bliver en ensartet masse.
Pisk fløden til skum og vend forsigtigt denne i appelsinvæsken.
Læg evt. en skoldede mandel i en af de udhulede appelsiner.
Fyld appelsinerne med blandingen og læg låg på.
Overskuddet hældes i en bøtte – så der er til, hvis man kan klemme lidt mere ned.
Fryses i mindst 4 timer.
Tages ud ca. 20 minutter før den skal spises.
Lyt evt. til alternative julesange på Spotify