Lakridssmåkager


Jeg faldt for flere år siden over denne opskrift på småkager med lakrids og den er gået hen og blevet en klassiker i vores hjem, som vi laver nærmest hver år sammen med genfersnitterne og vaniljekransene.

Ingredienser til ca. 30 stk.:
150 g blødt smør
175 g rørsukker
1 æg
1 tsk lakridspulver
1 knsp salt
275-300 g hvedemel
Glasur:
1/4 tsk lakridspulver
1-2 spsk kogende vand
100 g flormelis

Stil smørret frem på køkkenbordet i god tid.
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
Pisk smør og sukker cremet og pisk ægget i.
Tilsæt lakridspulver og salt.
Rør melet i og form dejen til ca. 30 kugler.
Læg dem på bageplader med bagepapir og tryk dem flade med en gaffel.
Bag kagerne 12-15 min. og sæt dem til afkøling på en rist.

Rør lakridspulver ud i kogende vand (jeg fik vist ikke lige kogt vandet, som man kan se på fotoet) og tilsæt sigtet flormelis, til glasuren har en passende konsistens.
Smør glasuren på kagerne og lad den stivne.
Opbevar kagerne i kagedåse.

Lyt evt. til disse julesangeSpotify imens du guffer småkagerne i dig…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *